איך גוגל נלחמים בקליקים לא חוקיים?
א. בדיקת כתובת IP של המקליק. הבדיקה הפשוטה ביותר, משתמש בעל כתובת IP זהה המקליק על מודעה בתדירות גבוהה יגרום לפסילת הקליקים ולאי חיוב של המפרסם.
ב. דאבל קליקים על מודעות – המון אנשים רגילים ללחוץ דאבל קליק או לצאת ולחזור למודעה לאחר תקופה קצרה במהלך היום. קליקים כפולים לא נחשבים כחיוב כפול עבור המפרסם.
ג. בדיקת מועדי ביצוע ההקלקה. לדוגמא, מודעה רגילה לקבל 5% הקלקה באופן טבעי במהלך תקופת הפרסום אך בשעה 14:30 בצהריים אחוז ההקלקות עולה ל- 80% כל יום. גוגל בוחן את המקרה לעומק וסביר להניח שלא יאשר את הקליקים הללו שכן מדובר בהונאה מחושבת.
ד. באופן כללי, המערכת של גוגל בוחנת דפוסי התנהגות זהים של קליקים. המקליקים יודעים שאם יכנסו לאתר ויצאו מיד כל פעם שיבצעו את ההונאה לגוגל תהיה סיבה טובה לחשוד ולכן לעיתים הם משוטטים באתר. בדרך כלל יש להם דפוסי התנהגות קבועים ודפים קבועים שהם נכנסים אליהם בתוך האתר ויוצאים מיד לאחר מכן. גוגל מזהים דפוסי התנהגות ופוסלים קליקים.
ה. צוות שלם של גוגל הנלחם בקליקים לא חוקיים נמצא באירלנד ועוקב בצורה ידנית אחרי הקמפיינים במטרה לפסול קליקים. גוגל נלחמים עבור המפרסמים שלהם בכל הכוח בקליקים לא חוקיים. הרי המטרה ברורה – מפרסם שלא יקבל עבודה מגוגל לא ימשיך לפרסם ולכן יש לחברת גוגל את האינטרס מספר אחת להמשיך לייצר מקור הכנסה מהאינטרנט לקהל המפרסמים שלה.
קליקים שמאותרים כקליקים לא חוקיים נפסלים ולא מחייבים את המפרסם שלהם בתשלום כלשהו.
איך בוחנים במסע הפרסום אם יש קליקים לא חוקיים?
א. בכניסה אל כרטסיית דיווח נכנס אל דוחות.
ב. נבחר להפיק דוח חדש או לערוך דוח קיים.
ג. בדוחות נבחר להפיק דוח ביצועי מסע פרסום או ביצועי חשבון.
ד. נרד להגדרות המתקדמות ונבחר לסמן ב- V את קליקים לא חוקיים + אחוז הקלקות לא חוקיים.
ה. נפיק את הדוח ונקבל את האחוזים המדוייקים של הקליקים הלא חוקיים שנפסלו מהחשבון שלנו או מאחד ממסעות הפרסום שלנו.
במקרה ואתה חושד שעל הקמפיין שלך מתבצעת הונאת קליקים בלתי חוקיים, ניתן לפנות לגוגל דרך עמוד צור קשר של החברה המיועד למקרים של חשד בקליקים לא חוקיים בכתובת:
http://adwords.google.com/support/aw/bin/request.py?contact_type=click_quality
בשנים האחרונות התחלנו לעבוד עם תכונה בשם ClickCease, התוכנה מתממשקת לחשבון הגוגל אדס ומונעת קליקים מזוייפים ברובם של מתחרים. אתה המניעה אנחנו יכולים לקבוע לפי מספר חוקים שאנחנו מגדירים, למשל במקצועות שיש בהן הרבה תחרות ויש חשיבות לשלישה הראשונה כמו מנעולן, אינסטלטור, מזגנים וכ'ו אנחנו מאוד מחמירים בחוקים לעומת מקצועת פחות למהירי החלטה שיש לנו יותר חופש להתנהגות של הלקוח, אני מעריכים שהלקוח לא סוגר מיד ולכן נותנים לו עוד כמה צאנסים לפני חסימה.
התוכנה עובדת מאוד טוב ומוזילה ללקוחות את התשלומים החודשיים. מאוד מומלץ!