מאמר אורח מאת משרד עורכי דין דניאל בחרי שיעשה לכם סדר בכל מה שקשור לנגישות באתרי אינטרנט ודרישות החוק והתקן בנושא
השקעתם והקמתם אתר אינטרנט לעסק שלכם, דאגתם לתוכן איכותי שייתן ערך לגולשים שלכם ויציג אתכם ואת העסק שלכם בצורה הטובה ביותר. אבל האם דאגתם שאתרכם יהיה נגיש לשימוש נוח גם עבור אנשים בעלי מוגבלות?
מי חייב בהתאמות נגישות?
- גופים פרטיים הפועלים למטרות רווח, כגון חברה או עוסק מורשה.
- רשויות ציבוריות, כגון משרד ממשלתי או רשות מקומית.
- גופים הפועלים שלא למטרות רווח, כגון עמותות המספקות שירות לציבור.
מה נדרש על מנת שאתר העסק ייחשב נגיש?
- יש לספק חלופות טקסטואליות עבור תכנים שאינם טקסטואליים (למשל תמונות, אימוג'ים ותמונות המייצגות טקסט).
- יש להקל על המשתמשים לראות את המידע, למשל על ידי ניגודיות בין צבעי הטקסט לרקע.
- יש לוודא שהטקסט הוא קריא וקל להבנה, למשל על ידי מנגנון לזיהוי הגדרות שאינן רגילות.
לתרגום מלא של ההנחיות הבינלאומיות החלות בישראל, ראו: https://www.isoc.org.il/files/w3c-wai/guidelines.html
לאחר ביצוע ההתאמות הנדרשות, משתמשים בעלי מוגבלות יכולים להשתמש באתר באופן נוח וידידותי. כמו כן, ישנם אתרים המציעים לנווט בין אפשרויות ההנגשה באמצעות תוסף נגישות. ככל הנראה כבר נתקלתם בכפתורים של תוסף נגישות באתרים שונים, אשר לעתים נראים ככה:
מהי הצהרת נגישות?
לפי סעיף 35ה. לתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), תשע"ג-2013, בעל האתר נדרש לציין במקום בולט באתר הצהרת נגישות. הצהרת הנגישות מפרטת אודות הצעדים שנקט על מנת להנגיש את אתרו, מפנה לפרטי התקשרות של רכז נגישות עמו ניתן יהיה ליצור קשר בעניין בקשה לביצוע התאמה וכן, ככל והעסק מקבל קהל מפרטת את הסדרי הנגישות במקום.
חשוב להדגיש כי תוסף באתר והצהרת נגישות מצמצמים את החשיפה מפני תביעות, אבל אינם מהווים אישור לעמידה מלאה בהוראות התקנות ותקן ישראלי 5568.
אז איך יודעים שהאתר נגיש ועומד בדרישות החוק באופן מלא?
מפני שמפתחים ובוני אתרים אינם חייבים כשלעצמם בהנגשת האתר בעת בנייתו, ולאו דווקא מתמצאים בדרישות החוק, מומלץ להיעזר בעורך דין או במורשה נגישות על-מנת לוודא שהאתר מונגש באופן מלא לפי דרישות התקן הישראלי. עורך דין מנוסה אשר בקיא בדרישות החוק, יכול לבדוק את מצב הנגישות באתרכם ולשלוח דו"ח נגישות למפתח האתר שלכם עם ההתאמות החסרות וכיצד ליישמן.
לאחר יישום ההתאמות בדו"ח הנגישות, אתרכם יהיה נגיש באופן מלא לפי דרישות התקן והחוק, כך שאנשים עם מוגבלות יוכלו לקבל שירות נוח ואיכותי באתרכם, ותעמוד לרשותכם ההגנה המלאה מפני תביעות.
משרד עורכי דין דניאל בחרי מנוסה בתחום הנגישות וכן בתחומים נוספים החשובים בבניית אתרי אינטרנט, כגון ייעוץ משפטי לנכסים דיגיטליים. אם אתם רוצים להתייעץ בנושא נגישות אני ממליץ לפנות אל משרד עורכי הדין דניאל בחרי, כדי שתקבלו את המידע האיכותי והמלא לגבי החובות שלכם כבעלי אתר אינטרנט.
לא בטוחים אם אתרכם חייב להיות נגיש לפי החוק? לבדיקה מהירה לחצו כאן.