בנייה . קידום . ייעוץ
מאמר בנושא - מה זה אנליטיקס?
מאמר בנושא - מה זה אנליטיקס?

מה זה אנליטיקס?

מה זה אנליטיקס? מה זה ניתוח התנהגות משתמשים? זוהי בדיקה שאתם עושים בשביל לנתח איך המבקרים מתנהגים באתרכם. ולמה זה חשוב? אם תדעו איך קהל היעד שלכם מתנהג כאשר הוא מגיע לאתרכם, תוכלו לבדוק איזה תוכן (תמונות, פוסטים, מוצרים) הם אוהבים יותר ואילו פחות. זאת אומרת , שבאמצעות כלים רבים הקיימים כיום תוכלו להבין
מה זה אנליטיקס? מה זה ניתוח התנהגות משתמשים? זוהי בדיקה שאתם עושים בשביל לנתח איך המבקרים מתנהגים באתרכם. ולמה זה חשוב?
אם תדעו איך קהל היעד שלכם מתנהג כאשר הוא מגיע לאתרכם, תוכלו לבדוק איזה תוכן (תמונות, פוסטים, מוצרים) הם אוהבים יותר ואילו פחות.
זאת אומרת , שבאמצעות כלים רבים הקיימים כיום תוכלו להבין –

  • כמה אנשים נחשפו לאתר שלכם במנוע החיפוש, (חשיפה)
  • מתוכם, כמה מהם נכנסו אליו. (CTR)
  • כמה זמן הם נשארו בו? (זמן נטישה)
  • כמה דפים ראו?
  • איזה פעולות הם ביצעו כששהו בו?( המרות)
  • והאם הם חזרו אליו ?(מבקרים ייחודיים)
מה זה אנליטיקס?
מה זה חשיפה?
זהו מדד אשר מבטא כמה אנשים ראו את המודעה או הקישור לאתר שלכם. 
נניח, שכ 20,000 איש מחפשים ביטוי מסויים בחודש בגוגל. אם אפרסם מודעה בה אני מטרגט את הביטוי הזה באותו החודש, למודעה תהיה חשיפה פוטנציאלית לכ 20,000 איש.
 
הערה חשובה:
רק עצם העובדה שיש לביטוי חשיפה ל 20,000 איש, לא אומר שהם ילחצו על המודעה או הקישור לאתר שלכם.
בשביל זה תצטרכו לגרום להם לרצות ללחוץ עליו ולהישאר באתרכם.
 
ואיך עושים זאת?
באמצעות הנגשת תוכן רלוונטי לחיפוש שלהם. איך גוגל מדרג אתר? בואו נתחיל דווקא הפוך. למה גוגל מדרגת אתרים?
מה לדעתכם האינטרס שלהם? מה הם וכל פלטפורמה אחרת בעצם רוצות? שנהיה אצלן כמה שיותר פעילים ושניצור בהן כמה שיותר אינטרקציות. אז איך היא גורמת לזה לקרות? בכך שהיא בודקת אילו אתרים הם הכי טובים בלייצר מוערבות קהל ביחס לביטוי שהוקלד במנוע החיפוש.
 
לדוגמא: 
תחשבו שאתם מחפשים להפתיע את האישה ולקנות לה את הבושם "שאנל" שהיא הכי אוהבת כמתנה. נכנסתם לגוגל, כתבתם את שם הבושם, ולהפתעתכם קיבלתם בכל עמוד התוצאות הראשון קישורים לאתרים שמוכרים ציוד לגינה. 
אתם אז בטח תחשבו, בואנה.. הגוגל הזה לא עובד? כתבתי משהו אחד וזה הראה לי משהו אחר. 
זהו בדיוק המצב שמנוע החיפוש מונע. ונעשה באמצעות השוואה בין האתרים שמתחרים על שם הבושם (הביטוי שמחפשים בגוגל, לדוגמא: האתר הרשמי של "שאנל" (המייצרת) וחברת סופרפארם (המוכרת))
ובוחנת היכן האנשים: 
  • נכנסו יותר  לאתר
  • שהו שם יותר זמן
  • ראו יותר דפים
  • וביצעו יותר פעולות.
נתוני על הקהל - גוגל אנליטיקס
שאם נשארתם יותר זמן וביצעתם יותר פעולות  באתר של "שאנל" כך הם יותר רלוונטים לחיפוש "בושם שאנל" מסופרפארם.
אוקיי.. ואיך עושים זאת? פשוט…תוכן. ככל שתספקו לקהל היעד שלכם מידע רלוונטי, עדכני, מסקרן ולא פחות חשוב.. כיפי לקריאה על נושא שהם כבר התעניינו בו, כך הם יבלו שם יותר זמן ויבצעו יותר פעולות. מה שאומר בהכרח שתודרגו גם יותר גבוהה במנוע החיפוש בביטויים הרלוונטיים לעסק שלכם.
 
רוצים לדעת איך לכתוב תוכן מסקרן?  קישור למאמר איך יוצרים תוכן לאתר ב 2020 ? מהו מדרג דף? Page Rank ) ) זהו מדד נוסף של גוגל הבודק אילו וכמה אתרים קישרו את עצמם אל דף מסויים באתרכם, וככל שאלה המקשרים אליכם מוגדרים כסמכות בעיני הגולשים, כך גם דירוג הדף יעלה. 
 
שאם דמויות סמכות בנושא שאתם מעבירים עליו מידע, אהבו את התוכן שלכם, ורוצים להיות מקושרים אליו, כך גם גוגל יזהו זאת, ויניחו שהמידע שאתם מעבירים אל המבקרים בנושא רלוונטי ועדכני.
מה שאומר, שסיכוייכם להופיע בדף התוצאות הראשון במנוע החיפוש גדל. 
לדוגמא –  דמיינו שאתם כותבים פוסט בבלוג שלכם על " מה צריך לדעת לפני שלוקחים משכנתא?" ובנק ישראל מוציא קישור מאתרו אל דף הפוסט באתר, יש סיכוי גבוהה שהפוסט שלכם יזוהה על ידי המבקרים כאמין, כי הם הגיעו אליו דרך גורם סמכות רשמי.
 
האם Page Rank עדיין רלוונטי ב 2020? למרות שבשנים האחרונות מדד זה ירד בחשיבותו ( בעיקר בגלל שגוגל משום מה.. הפסיקו לעדכן את המדד הזה) הוא עדיין מאוד רלוונטי. למה? בגלל שהוא מתייחס לאילו אתרים מקשרים אליכם, והאם מנוע החיפוש מזהה אותם כסמכותיים.ועד כמה שאני יודע, קישורים הם עדיין (ולדעתי תמיד יהיו) חלק בלתי נפרד מ – SEO .
 
סמכות אתר ( Domain Authority)
זהו מדד שהומצא על ידי חברת MOZ, אשר בא לחקות את הדרך בה גוגל מודדים את כל דפי אתר העסק שלכם בהשוואה לאתרים המתחרים על אותם הביטויים, ושייתן לכם להבין האם אתם נתפשים בעיני המבקרים כאמינים וסמכותיים. 
נכתב בסקאלה של 1(פחות אמין) – 100( מאוד אמין), כאשר לאתרים כמו של דניאל זריהן או מארי פורלאו  יש ציון DA גבוה ואתרים חדשים מתחילים מציון 1. באמצעות בדיקת הקישורים ואמינותם אל ומהאתר (דומיין, תת דומיין,לינקים חיצוניים וכו')  " מוז " מנסים לחזות היכן תופיעו בתוצאות מנוע החיפוש.
 
הערה חשובה.
המטרה היא לא להגיע לציון 100. אלא להשתמש בנתון זה כהשוואתי בלבד. למה?
כי אם אתם עסק קטן, לא באמת תוכלו להתחרות עם אתרי סמכות כמו מארי פורלאו, שלה יש מאות אלפי מבקרים בכל יום. אבל.. בהחלט תוכלו להתחרות עם אותם העסקים שהם המתחרים הישירים שלכם. 
אז.. בהחלט חשוב שתיתפשו בעייני המבקרים באתר שלכם כאמינים ושיהיה לכם ציון DA בריא, אך הוא רלוונטי רק כאשר בוחנים אותו אל מול הציון שקיבל אתר העסק המתחרה על אותם הביטויים וקהל היעד.
רוצים ציון סמכות אתר גבוה ממתחריכם? עדי [email protected]
 
הערה חשובה 2
אם יש לכם עסק אינטרנטי או אם אתם מקדמי אתרים, ומשתמשים בנתון זה בקביעות בשביל למדוד את סמכות האתר, אני מניח ששמתם לב שהציון של אתרכם השתנה  ב 5.3.2019 . זה קרה בגלל עדכון באלגוריתם של MOZ  . קישור למאמר שלהם על איך ולמה הם שינו. 
 
CTR (Click – Through Rate) שיעור לחיצה
מה זה שיעור לחיצה? מדד זה מבטא את אחוז האנשים שלחצו על הקישור לאתר שלכם מסך אלה שנחשפו אליו.  זאת אומרת, שאם אני מפרסם מודעה בה אני מטרגט ביטוי שמחפשים אותו כ 100 אנשים במנוע החיפוש, ורק אחד לחץ.. שיעור הלחיצה של המודעה יהיה %1. 
באמצעותו תוכלו להבין האם התוכן שלכם מדבר אל קהל היעד או לא. כי.. אם רק אדם אחד מתוך מאה נכנס לאתר שלי, כנראה שאני עושה משהו לא נכון, ואני לא מספיק מושך את העין של קהל היעד. תזכרו..  כל עניין השיווק הדיגיטלי זה ניסוי וטעייה. לראות מה עובד, מה לא. ומה שלא, למה לא?
ככל שתנתחו את הרמזים שמשאירים לכם המבקרים באתר העסק שלכם, תוכלו להבין איזה כותרות, תמונות, נושאים יותר מעניינים אותם, לסקרן אותם להיכנס ולהישאר זמן ממושך באתר שלכם, ובהמשך גם לבצע רכישה.
 
מה זה זמן נטישה? (Bounce Rate)
נטישה היא כאשר מבקר מגיע לדף הראשון לאתר שלך ואז עוזב אותו מבלי לבצע שום פעולה נוספת. (כגון: שיטוט באתר, מעבר בין דפים, הורדת קבצים, רכישה של מוצר ועוד.) תחשבו על פעמים שהגעתם לאתר מסויים בטעות, וישר לחצתם אחורה למנוע החיפוש. במקרה כזה הביקור שלכם יזוהה כנטישה. איך גוגל מחשב את זמן הנטישה באתר שלי מדד זה מחושב על פי הממוצע של אחוז הנטישה של כל דפי האתר חלקי סך הביקורים פר תקופה. (חודש, חצי שנה, שנה), ונע בסקאלה של 1 – 100. ככל שאחוז זה יותר נמוך כך זה אומר שהמבקרים נשארים יותר זמן, וזה מצביע על כך שהם מוצאים את אתר העסק שלכם כרלוונטי לחיפוש שלהם בגוגל.
 
מה זה זמן נטישה טוב? 
הכל מתבסס על התוכן שאתם תספקו לקהל היעד האולטימטיבי שלכם. ככל שתגרמו למבקרים באתרכם להישאר יותר זמן, ולבצע יותר פעולות גם זמן הנטישה ירד בהדרגה. כמובן שמדד זה משתנה בין אתרים המתמחים בנושאים שונים , לדוגמה –  אתר של בנק ובלוג של מספרה, שלכל אחד מהם יש זמן נטישה מומלץ שונה. למה? כי סביר להניח שהמבקרים באתר הבנק יישארו יותר זמן מאשר בבלוג המספרה. 
 
אך על פי רוב – 
26% – 40% נחשב לטוב. 
41% – 55% נחשב לממוצע.
56% – 70 %  טיפה מעל הממוצע וצריך להתחיל לשים לב.
כל תוצאה מעל ל 70 מסמנת למנוע החיפוש שכנראה המבקרים לא מוצאים את אתר העסק שלכם כרלוונטי לחיפוש שלהם. 
מה שאומר שסביר להניח שלא תדורגו במקומות הראשונים ובהנחה שלמתחריכם יש זמן נטישה נמוך משלכם.  
נואשים לזמן נטישה נמוך יותר באתרכם? הירשמו לניוזלטר כאן
נתוני כניסות לאתר - גוגל אנליטיקס
מבקרים ייחודיים (Unique Visitors)
מדד זה מסמל מבקר אשר ביקר באתרכם יותר מפעם אחת במהלך תקופה מסויימת ( בדרך כלל חודש). איך יודעים זאת? אתרים רבים מודיעים לכם כאשר אתם נכנסים אליהם שהם מטמיעים " עוגיות מטמון " (Cookies). זהו מין קוד מזהה שאותו אתר מטמיע במחשב שלכם (IP) .
כאשר גוגל מזהה את אותה " עוגיה " באותו אתר כמה פעמים, במהלך תקופה שונה, ביקורכם ייספר כ Unique Visitor .
שימו לב: אם גוגל ( או תוכנות מדידת התנהגות משתמשים אחרות) מזהות שהמבקרים נכנסו לאתרכם גם 100 פעמים במהלך התקופה הנמדדת, הוא ייחשב בעיניהם כמבקר ייחודי בודד. (1)
רק שתדעו.. מבקר ייחודי ומשתמש ייחודי חד הם. (Unique User and Unique Visits) 
 
אז מה כל זה אומר בעצם? (סיכום)
איך להבין את ההבדלים בין כמות החשיפה, שיעור הלחיצה, המבקרים הייחודיים וזמן הנטישה?
 
כמו שאמרנו.. רק בגלל שמחפשים ביטוי מסויים הרבה פעמים לא אומר שיהיה לכם קל שייראו אתכם ברשת. 
בשביל זה תצטרכו לרצות שהתוכן באתר העסק שלכם –
  1. יכניס את קהל היעד שלכם לאתר העסק,
  2. ישאיר אותם לכמה שיותר זמן בו (זמן נטישה נמוך), 
  3. יגרום להם לבצע כמה שיותר פעולות ( כמו רכישה, הירשמות לניוזלטר = אינטרקציה) ו..
  4. יסקרן אותם מספיק בשביל לחזור אל אתרכם בעתיד. ( מבקר ייחודי).  
 
תעשו זאת, סיכוייכם להיראות בדף התוצאות הראשון בגוגל עולה בגדול.
 
מקווה שסיקרנתי אתכם מספיק בשביל לחזור אל אתרי בעתיד 😊
רוצים לדעת איך להשיג קישורים מדמויות סמכות לאתר העסק שלכם? איך יוצרים פרופיל קישורים איכותי?
נתוני זמן אמת באתר - גוגל אנליטיקס
 
 
תחשבו על זה כך..   
 
– איך לקרוא נתוני התנהנגות משתמשים?
– מה זה חשיפה?
– מה זה מבקרים ייחודים?
– איך מייצרים מבקרים ייחודיים באתר?
– מה זה אחוז נטישה?
– כמה זה אחוז נטישה טוב?
– מה זה אחוז נטישה טוב?
– איך להבין את ההבדלים בין הנפח חיפוש לכמות מבקרים ייחודיים ולזמן הנטישה?
– מה זה אומר שיש לי אחוז נטישה גבוהה?
– Page Rank Vs. Domain Rank
– ביקורות מערכות ניתוח משתמשים
– קישורים פנימיים וחיצוניים. 
– דומיין ותתי דומיינם